Charlotte torta
Piskóta:
2×4 tojásos piskótához:
- 2×4 db tojás
- 2×4 ek kristálycukor
- 2×4 ek liszt
- bármilyen ízű lekvár
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 nagy pohár bármilyen ízű joghurt
- 1 cs zselatin
- 2 dl tej
- 30 dkg bármilyen ízű gyümölcs
Elkészítés:
1.2 db piskótát készítünk 4 db tojásból. 4 db tojást kettéválasztunk. A tojásfehérjét keményre felverjük, hozzáadunk 4 ek kristálycukrot, és tovább keverjük
2.Belekeverjük a tojássárgáját is. 4 ek liszthez teszünk 1 mk sütőport, beleszitáljuk a tojásos masszához, fakanállal óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük.
3.Miután megsült, kiborítjuk a tepsiből, levesszük róla a sütőpapírt, és feltekerjük.
4.Miután kihűlt, megkenjük lekvárral, és felszeleteljük.
5.Töltelékhez: a túrót és a porcukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, joghurtot és az apróra darabolt gyümölcsöt.
6.Ezután melegen hozzáadjuk a tejjel felfőzött zselatint.
7.A szív alakú tortaformát körben kibéleljük folpackkal, majd az alját és az oldalát kirakjuk piskótatekerccsel.
8.Ráöntjük a tölteléket, és a tetejét is kirakjuk tekerccsel.
9.4-5 óra hosszát hűtőbe tesszük.
10.Óvatosan kivesszük a formából, levesszük róla a folpackot.
11.A tetejét kirakjuk marcipánvirágokkal, és a széleire nyomunk egy kis tejszínhabot.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: alul-felül sütés