Süti Varázs

Itt minden csak a sütikről szól. (sutiinfo@citromail.hu)

Muffinok:

Eszközök: 12 vagy 24 mini muffinforma (szilikon --> nem kell kikenni <-- vagy papír), muffintepsi vagy sütőlemez.

Vaníliás muffin kosárka:

  • 12 normál vagy 24 mini muffinhoz.
  • A tészta elkészitésének ideje: 15 perc
  • Sütési idő: 15-20perc
  • Hűtési idő: 20 perc
  • Sütési hőmérséklet: 190°C / gáz: 5-ös fokozat

A máz:

  • Elkészítési idő: 15perc

Hozzávalók a muffinhoz:

  • 125g puha vaj
  • 125g cukor
  • 2 nagy tojás
  • 125g sütőporos liszt
  • 2 evőkanál tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

A vajkrémes mázhoz:

  • 75g puha vaj
  • 2 evőkanál tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 225g átszitált porcukor
  • ételszínezék (tetszőleges, de nemkötelező)
  • a díszítéshez friss gyümölcsök vagy kiengedett fagyasztott gyümölcsök

 A tészta készítése:

1. Egy nagy tálban keverjük habos krémmé a puha vajat és a cukrot.

2. Verjük fel a tojásokat,és apránként öntsük a vajkrémbe,miközben folytassuk a keverést. Adjunk hozzá egy kevés lisztet,így elkerülhetjük a krém kicsapódását.

3. Egy kanállal gyengéden forgassuk bele a krémbe a maradék lisztet,aztán adjuk hozzá a tejet és a vaníliakivonatot is.

4. Helyezzük bele a muffinformákat a muffintepsibe mélyedéseibe,vagy tegyük sütőlemezre. Osszuk el egyenletesen a tésztát a formákban. 190 fokra (gáz: 5-ös fokozat) előmelegített sütőben süssük 15-20 percig, amig megemelkedik és aranysárgára sül. Vegyük ki a tortácskákat a formából, és rácsra téve hagyjuk kihülni.973443_3103147073237_1582038024_n.jpg973802_3103147153239_1101369943_n.jpg

2013-04-26_14.58.31.jpg2013-04-26_14.58.22.jpg

A vajkrém elkészítése:

1. Egy nagy tálban keverjük habosra a puha vajat. Öntsük bele a tejet és a vaníiliakivonatot, majd adjuk hozzá az átszitált porcukr felét. Keverjük néhány percig. Adjuk hozzá a maradék porcukrot és keverjük könnyű, habos krémmé. Ha ételszínezéket is használunk, most tegyük bele, méghozzá cseppenként, amig el nem érjük a kívánt árnyalatot.

2. Kenőkéssel vegyünk ki egy jó adagot a vajkrémből, és kenjük a muffinok tetejére.

3. Folytassuk a krém felhordását, míg jó vastag réteg nem fedi a muffinokat.

4. Végül középről kiindulva formázzuk meg a kenőkéssel a krém tetjét. Ha nem lenne elég dekoratív a felület, díszítsük friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel. A díszítésre a hűtés előtt kerüljön sor, mielött a vajkrém megkeményedne.

 

2013-04-26_15.43.19.jpg



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 12
Heti: 12
Havi: 33
Össz.: 18 371

Látogatottság növelés
Oldal: Muffinok 1.(Cupcake)
Süti Varázs - © 2008 - 2024 - sutiinfo.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »